Krompir, slanina, piletina, kukuruz i grašak - odlična kombinacija za večeru.
Sastojci:
- 4 velikih krompira
- 1 šolja iseckanih maslina
- 200 g pilećeg filea
- 1 kašika senfa
- 2-3 kisela krastavca
- 2 kašike kukuruza iz konzerve
- 1-2 kašike graška iz konzerve
- 100 g slanine
- 2 čena belog luka
- so, biber
- začinska paprika
- 1 kašičica origana
- kečap
- majonez
Prirpema:
Dobro operite krompir. Uvijte ga u aluminijumsku foliju, namažite ga sa unutrašnje strane. Stavite da se peče oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 190°C. Izvadite ga i ostavite da se ohladi, nemote ga odvijati.
Zatim ispržite sitno iseckanu slaninu i beli luk. Dodajte sitno iseckane kisele krastavčiće, grašak, kukuruz i masline. Dodajte začine po ukusu i skinite sa vatre.
Piletinu isecite na parčiće, uvaljajte je u malo soli, bibera i začinske paprike. Propržite u malo masti i pomešajte sa 1 supenom kašikom senfa. Dodajte meso u povrće.
Hladan krompir isecite po dužini, izvadite unutrašnjost i napunite nadevom. Punjeni krompir servirajte na carski način sa kečapom i majonezom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem