Krompir, slanina, piletina, kukuruz i grašak - odlična kombinacija za večeru.

Sastojci:

  • 4 velikih krompira
  • 1 šolja iseckanih maslina
  • 200 g pilećeg filea
  • 1 kašika senfa
  • 2-3 kisela krastavca
  • 2 kašike kukuruza iz konzerve
  • 1-2 kašike graška iz konzerve
  • 100 g slanine
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • začinska paprika
  • 1 kašičica origana
  • kečap
  • majonez

Prirpema:

Dobro operite krompir. Uvijte ga u aluminijumsku foliju, namažite ga sa unutrašnje strane. Stavite da se peče oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 190°C. Izvadite ga i ostavite da se ohladi, nemote ga odvijati.

Zatim ispržite sitno iseckanu slaninu i beli luk. Dodajte sitno iseckane kisele krastavčiće, grašak, kukuruz i masline. Dodajte začine po ukusu i skinite sa vatre.

Piletinu isecite na parčiće, uvaljajte je u malo soli, bibera i začinske paprike. Propržite u malo masti i pomešajte sa 1 supenom kašikom senfa. Dodajte meso u povrće.

Hladan krompir isecite po dužini, izvadite unutrašnjost i napunite nadevom. Punjeni krompir servirajte na carski način sa kečapom i majonezom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs