Krompir, slanina, piletina, kukuruz i grašak - odlična kombinacija za večeru.
Sastojci:
- 4 velikih krompira
- 1 šolja iseckanih maslina
- 200 g pilećeg filea
- 1 kašika senfa
- 2-3 kisela krastavca
- 2 kašike kukuruza iz konzerve
- 1-2 kašike graška iz konzerve
- 100 g slanine
- 2 čena belog luka
- so, biber
- začinska paprika
- 1 kašičica origana
- kečap
- majonez
Prirpema:
Dobro operite krompir. Uvijte ga u aluminijumsku foliju, namažite ga sa unutrašnje strane. Stavite da se peče oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 190°C. Izvadite ga i ostavite da se ohladi, nemote ga odvijati.
Zatim ispržite sitno iseckanu slaninu i beli luk. Dodajte sitno iseckane kisele krastavčiće, grašak, kukuruz i masline. Dodajte začine po ukusu i skinite sa vatre.
Piletinu isecite na parčiće, uvaljajte je u malo soli, bibera i začinske paprike. Propržite u malo masti i pomešajte sa 1 supenom kašikom senfa. Dodajte meso u povrće.
Hladan krompir isecite po dužini, izvadite unutrašnjost i napunite nadevom. Punjeni krompir servirajte na carski način sa kečapom i majonezom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus