Ovo jelo se često pripremalo u istočnoj Srbiji, dosta podseća na pileći ajmokac, ali ne sadrži beli luk.
Pileća čulama je ukusno starinsko jelo koje se lako priprema, nije skupo, a možete ga služiti sa pire krompirom ili pirinčem.
Sastojci:
- 400 g belog pilećeg mesa
- 2 kašike masti
- so, biber
- 1 kašika brašna
- malo začinske paprike (po želji)
Priprema:
Belo meso isecite na trakice, pa ga skuvajte. Na masti propržite brašno, pa dodajte skuvano meso. Dinstajte dok meso ne porumeni, posolite i pobiberite. Kada meso dobije boju sipajte vodu u kojoj ste kuvali meso. Mešajte dok se smesa ne zgusne. AKo treba dodajte još brašna. Pred kraj dodajte malo začinske paprike (1 kašičicu) i mešajte. Kod ovog jela je bitno da sve vreme mešate kako se ne bi stvorile grudvice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: milosthekuvar
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus