Ovo jelo se često pripremalo u istočnoj Srbiji, dosta podseća na pileći ajmokac, ali ne sadrži beli luk.
Pileća čulama je ukusno starinsko jelo koje se lako priprema, nije skupo, a možete ga služiti sa pire krompirom ili pirinčem.
Sastojci:
- 400 g belog pilećeg mesa
- 2 kašike masti
- so, biber
- 1 kašika brašna
- malo začinske paprike (po želji)
Priprema:
Belo meso isecite na trakice, pa ga skuvajte. Na masti propržite brašno, pa dodajte skuvano meso. Dinstajte dok meso ne porumeni, posolite i pobiberite. Kada meso dobije boju sipajte vodu u kojoj ste kuvali meso. Mešajte dok se smesa ne zgusne. AKo treba dodajte još brašna. Pred kraj dodajte malo začinske paprike (1 kašičicu) i mešajte. Kod ovog jela je bitno da sve vreme mešate kako se ne bi stvorile grudvice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: milosthekuvar
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno