Ovo jelo se često pripremalo u istočnoj Srbiji, dosta podseća na pileći ajmokac, ali ne sadrži beli luk.

Pileća čulama je ukusno starinsko jelo koje se lako priprema, nije skupo, a možete ga služiti sa pire krompirom ili pirinčem.

Sastojci:

  • 400 g belog pilećeg mesa
  • 2 kašike masti
  • so, biber
  • 1 kašika brašna
  • malo začinske paprike (po želji)

Priprema:

Belo meso isecite na trakice, pa ga skuvajte. Na masti propržite brašno, pa dodajte skuvano meso. Dinstajte dok meso ne porumeni, posolite i pobiberite. Kada meso dobije boju sipajte vodu u kojoj ste kuvali meso. Mešajte dok se smesa ne zgusne. AKo treba dodajte još brašna. Pred kraj dodajte malo začinske paprike (1 kašičicu) i mešajte. Kod ovog jela je bitno da sve vreme mešate kako se ne bi stvorile grudvice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: milosthekuvar