Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILEĆA ČULAMA: Pomalo zaboravljeno tradicionalno jelo istočne Srbije

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

PILEĆA ČULAMA: Pomalo zaboravljeno tradicionalno jelo istočne Srbije

 Izvor: Foto: Printscreen/YT/Milosthekuvr

Ovo jelo se često pripremalo u istočnoj Srbiji, dosta podseća na pileći ajmokac, ali ne sadrži beli luk.

Pileća čulama je ukusno starinsko jelo koje se lako priprema, nije skupo, a možete ga služiti sa pire krompirom ili pirinčem.

Sastojci:

  • 400 g belog pilećeg mesa
  • 2 kašike masti
  • so, biber
  • 1 kašika brašna
  • malo začinske paprike (po želji)

Priprema:

Belo meso isecite na trakice, pa ga skuvajte. Na masti propržite brašno, pa dodajte skuvano meso. Dinstajte dok meso ne porumeni, posolite i pobiberite. Kada meso dobije boju sipajte vodu u kojoj ste kuvali meso. Mešajte dok se smesa ne zgusne. AKo treba dodajte još brašna. Pred kraj dodajte malo začinske paprike (1 kašičicu) i mešajte. Kod ovog jela je bitno da sve vreme mešate kako se ne bi stvorile grudvice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: milosthekuvar

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti