Predlog za ručak.

Sastojci:

  • pileci bataci po potrebi
  • 1,5 kg krompira
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike kukuruznog griza (palente)
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika slatke ili ljute mlevene paprike
  • ½ kašicice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašičica origana
  • 2 kašike masti

Priprema:

Batake malo skuvajte. Krompir operite, oljuštite i obrišite suvom krpom, pa isecite na malo deblje komade. U posebnoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, palentu, začinsku papriku i sve ostale začine. Dodajte krompir, batake i dobro promešajte, rukama.

U tepsiju stavite mast i dobro ugrejte u rerni, zatim izvadite i na na vrelu mast stavite krompir i batake. Pokrijte folijom i pecite pola sata. Zatim izvadite, promešajte i opet vratite da se zapeče bez folije.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Tanje Đorđević