Predlog za ručak.
Sastojci:
- pileci bataci po potrebi
- 1,5 kg krompira
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike kukuruznog griza (palente)
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika slatke ili ljute mlevene paprike
- ½ kašicice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica origana
- 2 kašike masti
Priprema:
Batake malo skuvajte. Krompir operite, oljuštite i obrišite suvom krpom, pa isecite na malo deblje komade. U posebnoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, palentu, začinsku papriku i sve ostale začine. Dodajte krompir, batake i dobro promešajte, rukama.
U tepsiju stavite mast i dobro ugrejte u rerni, zatim izvadite i na na vrelu mast stavite krompir i batake. Pokrijte folijom i pecite pola sata. Zatim izvadite, promešajte i opet vratite da se zapeče bez folije.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Tanje Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus