Predlog za ručak.
Sastojci:
- pileci bataci po potrebi
- 1,5 kg krompira
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike kukuruznog griza (palente)
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika slatke ili ljute mlevene paprike
- ½ kašicice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica origana
- 2 kašike masti
Priprema:
Batake malo skuvajte. Krompir operite, oljuštite i obrišite suvom krpom, pa isecite na malo deblje komade. U posebnoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, palentu, začinsku papriku i sve ostale začine. Dodajte krompir, batake i dobro promešajte, rukama.
U tepsiju stavite mast i dobro ugrejte u rerni, zatim izvadite i na na vrelu mast stavite krompir i batake. Pokrijte folijom i pecite pola sata. Zatim izvadite, promešajte i opet vratite da se zapeče bez folije.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Tanje Đorđević
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom