Nema prženja, nema pohovanja, sveže tikvice u rerni sa sirom i pavlakom su ručak iz snova!

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • sir - 150 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • so
  • ulje
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mirođija

Način pripreme

Isecite oprane tikvice na kolutiće. Posolite i ostavite da se ocede.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje u namazan uljem. Izmrvite sir, pomešajte ga sa pavlakom, izgnječenim belim lukom i sitno iseckanom mirođijom.

Namažite tikvice gotovom smesom. Pecite dok ne porumeni. Pospite mirođijom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Bonapeti