Nema prženja, nema pohovanja, sveže tikvice u rerni sa sirom i pavlakom su ručak iz snova!
Potrebni sastojci
- tikvice - 2 - 3 komada
- sir - 150 g
- kisela pavlaka - 100 g
- so
- ulje
- beli luk - 2 - 3 čena
- mirođija
Način pripreme
Isecite oprane tikvice na kolutiće. Posolite i ostavite da se ocede.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje u namazan uljem. Izmrvite sir, pomešajte ga sa pavlakom, izgnječenim belim lukom i sitno iseckanom mirođijom.
Namažite tikvice gotovom smesom. Pecite dok ne porumeni. Pospite mirođijom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Bonapeti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem