Ukus tradicionalne kuhinje na vašem stolu.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa po izboru
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 2-3 čena belog luka, ili u granulama
  • 1 jaje
  • 4 kašike prezli
  • So, biber, biljni začini po ukusu

Sos:

  • 3 kašike brašna
  • 200 ml paradajz soka

Priprema:

U mleveno meso dodati sitno iseckan crni luk, beli luk, biber so suve začine, jaje i zameniti masu u to dodati prezle i ostaviti u frižideru da masa odmori bar 30 minuta.

Od pripripremljene smese pravimo ćufte u veličini koja nam odgovara. Slažemo ih u posudu u kojoj će se pržiti, dobro bi bilo da to bude posuda sa keramičkim premazom jer ne koristimo masnoću za prženje.

Uključimo ringlu kada ćufte porumene okrenemo ih i sačekamo da i sa druge strane porumene, smanjimo i lagano pružimo 15 minuta.

U odgovarujću šerpu uspemo 200 mi paradajz soka, 4 kašike brašna i dobro promešamo uključimo ringlu i sačekamo da sos počne da vri. Možemo dadati 200 ml vode da napravimo sos željene gustine. U pripremljen sos spustimo ćufte i nastavimo kuvanje još 15 minuta na manjoj temperatura. Ukoliko je potrebno dodati so ili biljni začin.

Za to vreme možemo pripremiti krompir pire kao prilog.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Dušica Petrović