Ukus tradicionalne kuhinje na vašem stolu.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa po izboru
- 2 manje glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka, ili u granulama
- 1 jaje
- 4 kašike prezli
- So, biber, biljni začini po ukusu
Sos:
- 3 kašike brašna
- 200 ml paradajz soka
Priprema:
U mleveno meso dodati sitno iseckan crni luk, beli luk, biber so suve začine, jaje i zameniti masu u to dodati prezle i ostaviti u frižideru da masa odmori bar 30 minuta.
Od pripripremljene smese pravimo ćufte u veličini koja nam odgovara. Slažemo ih u posudu u kojoj će se pržiti, dobro bi bilo da to bude posuda sa keramičkim premazom jer ne koristimo masnoću za prženje.
Uključimo ringlu kada ćufte porumene okrenemo ih i sačekamo da i sa druge strane porumene, smanjimo i lagano pružimo 15 minuta.
U odgovarujću šerpu uspemo 200 mi paradajz soka, 4 kašike brašna i dobro promešamo uključimo ringlu i sačekamo da sos počne da vri. Možemo dadati 200 ml vode da napravimo sos željene gustine. U pripremljen sos spustimo ćufte i nastavimo kuvanje još 15 minuta na manjoj temperatura. Ukoliko je potrebno dodati so ili biljni začin.
Za to vreme možemo pripremiti krompir pire kao prilog.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.