Ukus tradicionalne kuhinje na vašem stolu.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa po izboru
- 2 manje glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka, ili u granulama
- 1 jaje
- 4 kašike prezli
- So, biber, biljni začini po ukusu
Sos:
- 3 kašike brašna
- 200 ml paradajz soka
Priprema:
U mleveno meso dodati sitno iseckan crni luk, beli luk, biber so suve začine, jaje i zameniti masu u to dodati prezle i ostaviti u frižideru da masa odmori bar 30 minuta.
Od pripripremljene smese pravimo ćufte u veličini koja nam odgovara. Slažemo ih u posudu u kojoj će se pržiti, dobro bi bilo da to bude posuda sa keramičkim premazom jer ne koristimo masnoću za prženje.
Uključimo ringlu kada ćufte porumene okrenemo ih i sačekamo da i sa druge strane porumene, smanjimo i lagano pružimo 15 minuta.
U odgovarujću šerpu uspemo 200 mi paradajz soka, 4 kašike brašna i dobro promešamo uključimo ringlu i sačekamo da sos počne da vri. Možemo dadati 200 ml vode da napravimo sos željene gustine. U pripremljen sos spustimo ćufte i nastavimo kuvanje još 15 minuta na manjoj temperatura. Ukoliko je potrebno dodati so ili biljni začin.
Za to vreme možemo pripremiti krompir pire kao prilog.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem