1. Meso posoliti i pobiberiti. Dunje oprati i izdubiti sredinu sa košticama, pa iseéi voće na kriške. Zagrejati rernu na 180 stepeni.


Sastojci:

- 4 pileća fileta ili bataka
- so, biber
- 2 zrele dunje
- 2 kašike maslaca
- kašika maslinovog ulja
- 2 kašičice majčine dušice
- 250 ml pileće supe (kocka)
- 150 ml belog vina
- 200 ml slatke pavlake

2. U tiganju koji može u rernu, zagrejati kašiku maslaca i maslinovo ulje, pa ispržiti meso sa obe strane. Dodati majčinu dušicu, staviti tiganj u rernu i peći 8 minuta.

3. Kriške dunja dinstati na kašiki maslaca, uz okretanje, oko 15 minuta. Izvaditi ih i ostaviti na toplom. U jednu šerpu naliti supu I vino, pa ukuvati na pola količine. Umešati pavlaku, opet ukuvati do pola (na oko 200 ml), posoliti i pobiberiti.

4. Pri serviranju na oval sipati sos, poređati preko meso i dunje, pa ukrasiti grančicom majčine dušice.