1. Meso posoliti i pobiberiti. Dunje oprati i izdubiti sredinu sa košticama, pa iseéi voće na kriške. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
2. U tiganju koji može u rernu, zagrejati kašiku maslaca i maslinovo ulje, pa ispržiti meso sa obe strane. Dodati majčinu dušicu, staviti tiganj u rernu i peći 8 minuta.
3. Kriške dunja dinstati na kašiki maslaca, uz okretanje, oko 15 minuta. Izvaditi ih i ostaviti na toplom. U jednu šerpu naliti supu I vino, pa ukuvati na pola količine. Umešati pavlaku, opet ukuvati do pola (na oko 200 ml), posoliti i pobiberiti.
4. Pri serviranju na oval sipati sos, poređati preko meso i dunje, pa ukrasiti grančicom majčine dušice.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus