1. Pileća krilca očisiti, oprati i osušiti. Premazati ih dobro solju, biberom i alevom paprikom. Zagrejati dobro ulje u tiganju, pa krilca sa svake strane oko 10 minuta pržiti dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Ostaviti ih da se malo ohlade.


Sastojci:

- 20 pilećih krilca
- so, biber
- kašika aleve paprike
- 6 kašika ulja
- 3 kašika paradajz kečapa
- tabasko
- 150 g svežeg sira
- 2 kašike rena iz tegle
- 3 kašike slatke pavlake
- 4 celera

2. Zagrejati rernu na 250 stepeni. Pomešati kečap sa nekoliko kapi tabaska i time dobro namazati krilca sa svake strane.

3. Položiti krilca jedno pored drugog na podmazan roštilj u rerni i staviti ispod posudu za skupljenje masnoće. Na srednjoj rešetki peći oko 10-15 minuta dok ne postanu hrskavi i braon.

4. U međuvremenu u maloj činiji pomešati sveži sir sa izrendanim renom i pavlakom dok ne postane krem. Začiniti solju i biberom. Oprati celer, očistiti i iseći na komade, dugačke 15 cm. Servirati hrskava krilca sa sosom od svežeg sira i celerom.