1. Sočivo oprati pod mlazom tekuće vode, staviti u posudu i preliti vodom. Ostaviti u vodi preko noći.
2. Supu zagrejati u šerpi. Sočivo ocediti i dodati supi, pa na šporetu sve kuvati oko 30 minuta na vatri srednje jačine.
3. U međuvremenu očistiti glavicu crnog luka, pa je zatim iseckati na kockice. Šargarepe oguliti i iseći na kolutiće. Oprati celer, očistiti ga i iseći na kockice. Krompir oguliti, oprati i iseći na kockice. Praziluk oprati, očistiti i iseći na kolutiće.
4. Povrće dodati sočivu, pa kuvati još 20 minuta na vatri srednje jačine. Varivo pikantno začiniti solju, biberom, muskatnim oraščićem, senfom i šećerom.
5. Viršle iseckati, dodati varivu i sve kuvati još 5 minuta. Po želji dodati sirće. Ukrasiti peršunom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus