1. Crni i beli luk sitno naseckajte ili narendajte. Sjedinite s ostalim sastojcima i dobro umesite. Oblikujte ćuftice veličine oraha (dobićete oko 25-28 ćuftica), i ostavite ih na stranu dok pripremate paradajz-sos.


Sastojci:

500 g mlevenog mesa
125 g pirinča
glavica luka
2 čena belog luka
jaje
3 kašike ulja
1,5 slatke mlevene paprike
so, biber

Sos

1/2 dl ulja
2 kašike brašna
1 l kuvanog paradajza
3 dl vode
ruzmarin ili bosiljak

2. Na ulju kratko propržite brašno, dodajte kuvan paradajz i pustite da proključa uz mešanje. Ulijte vodu, i kad sve još jednom zavri, ubacite ćuftice. Sve polako promešajte i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno mešanje dok se paradajz i meso ne skuvaju. U gotovo jelo dodajte svež ruzmarin ili bosiljak.