U šerpu nasecite glavicu mladog kupusa na kocke , odvojite korenčiće. Redjajte na dno šerpe kupus a u sredinu stavite meso šargarepu sečenu na kolutove, krompir očišćen i iseckan na sitne kockice. Dodaj te zatim mlad luk crni i beli, takodje isečen na manje komade, celer i celu mladu papriku. Pokrite drugim delom kupusa. Nalite do pola vodom i stavite da se kuva na tihoj vatri. Kad je kupus već skoro kuvan dodaj te nasečen paradajz i kuvaj te još desetinu minuta. Skuvan paradajz zapržite sa malo zaprškom i dodaj te kašiku vegete i sitno seckan celerov ili peršunov list. Neka vaš ručak prokrčka još pet minuta. I evo ga.. kako samo miriše, ma zna deset jezika..


Sastojci:

Za sladak kupu nam je potrebno: 1 kg. mladog kupusa 2 mlade šargarepe celera nekoliko kockica( Koren) i mali lista 3 mlada krompira 1 mlada ljuta paprika 300 gr svnjskog mesa (može od vrata) 1 mladi crni luk 1 mladi beli luk 3 srednja sveža paradajza (može iz zamrzivača) kašika vegete mala zaprška

Napomena:

Paradajz dodaj te na kraju da kupus ne preseče kiselina pa će se duže kuvati. Ako nemate paradajz može poslužiti i paradajz iz flaše.