U šerpu nasecite glavicu mladog kupusa na kocke , odvojite korenčiće. Redjajte na dno šerpe kupus a u sredinu stavite meso šargarepu sečenu na kolutove, krompir očišćen i iseckan na sitne kockice. Dodaj te zatim mlad luk crni i beli, takodje isečen na manje komade, celer i celu mladu papriku. Pokrite drugim delom kupusa. Nalite do pola vodom i stavite da se kuva na tihoj vatri. Kad je kupus već skoro kuvan dodaj te nasečen paradajz i kuvaj te još desetinu minuta. Skuvan paradajz zapržite sa malo zaprškom i dodaj te kašiku vegete i sitno seckan celerov ili peršunov list. Neka vaš ručak prokrčka još pet minuta. I evo ga.. kako samo miriše, ma zna deset jezika..
Napomena:
Paradajz dodaj te na kraju da kupus ne preseče kiselina pa će se duže kuvati. Ako nemate paradajz može poslužiti i paradajz iz flaše.