1. U staklenu ili keramičku posudu sipajte limunov sok, kim i papriku pa dodajte jagnjeće šnicle.


Sastojci:

oko 800 g jagnjećih šnicli

sok od 2 limuna

2 kašičice mlevenog kima

2 kašičice aleve paprike

2 konzerve kuvanih leblebija

4 fileta pečenih paprika iz tegle

1 crni luk

5 kašika maslinovog ulja

3 čena belog luka

2 kašike vinskog sirćeta

veza peršuna za ukrašavanje

2. Ostavite ih da se mariniraju desetak minuta. Potom ih ispecite na gril-tiganju, po pet minuta sa svake strane.

3. Stavite ih na tanjir i pokrijte folijom.

4. Leblebije ocedite i isperite; filete paprika nasecite na tanke trake, a luk na tanke kolutove. Beli luk izgnječite ili što sitnije iseckajte.

5. U tiganju zagrejte ulje i tri minuta dinstajte luk, dodajte beli luk i sirće, pa dinstajte još minut. Time prelijte lebelbije i papriku pa pažljivo promešajte.

6. Poslužite s pečenim jagnjećim šniclama, a za potpun obrok dodajte i povrće ispečeno u rerni.