1. Za nadev pileta iseckajte praziluk i suve smokve na sitne komade. Jabuku i šampinjone iseckajte na listiće.


Sastojci:

pile (oko 2.5 kg)

300g šampinjona

150g vrganja

sušene smokve

kašika maslinovog ulja

4 praziluka

jabuka

so i biber

STAROPRAMEN pivo 0,33l

2. Na maslinovom ulju izdinstajte praziluk, pa dodajte šampinjone, vrganje, jabuke i na kraju smokve. Dinstajte nekoliko minuta sve zajedno, a potom dodajte malo konjaka i sve to flambirajte.

3. Maslinovim uljem, biberom i solju začinite pile spolja i iznutra.

4. Staropramen pivo sipajte u malu teglicu, zatvorite je i na poklopcu nožem napravite rupe. 

5. Pile napunite prethodno pripremljenim nadevom i ubacite i teglicu. Zatvorite pile čačkalicama.

6. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pecite pile 1:20 minuta.

7. Na svakih 10ak minuta protresite pleh kako biste podstakli izlazak piva iz teglice u unutrašnjost pileta.