1. Zagrejte maslac u tiganju, na srednjoj temperaturi i propržite iseckan luk 8 minuta, povremeno mešajući. 


Sastojci:

Za rižoto:

2 kašike otopljenog maslaca

2 luka 

2 čena belog luka

1/2 kašičice origana

250 g bele kinoe

3 1/2 šolje goveđeg bujona ili od povrća

600 g špargli

2 šoljice smrznutog ili svežeg graška

jedna crvena paprika

1 kašika limunovog soka

90 g parmezana

so i biber

Za preliv od nane i peršuna:

3/4 šolje devičanskog maslinovog ulja

1 čen belog luka

rendana kora od 1 limuna

30 g svežeg peršuna

15 g svežeg lišća nane

so i biber

2. U tiganj dodajte i beli luk i origano i pržite 30 sekundi. Dodajte i kinou i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte bujon, i pojačajte temperaturu do ključanja, a potom je smanjite na srednje, i ostavite da se kuva jos 13 minuta. 

3. U međuvremenu oljuštite šparglu i presecite na 3 dela. Kada kinoa omekša, dodajte šparglu, papriku i grašak i mešajte jos nekoliko minuta dok povrće ne omekša, a onda isključite ringlu. Možete sipati preostao bujon, ako vam se čini da je rižoto suv. Polako dodajte limunov sok i parmezan.

4. Pripremite preliv od nane i peršuna, tako što ćete pomešati sve sastojke. 

5. Servirajte rižoto i prelijte pripremljenim prelivom.

Izvor: Elle.rs