1. Zagrejte maslac u tiganju, na srednjoj temperaturi i propržite iseckan luk 8 minuta, povremeno mešajući.
2. U tiganj dodajte i beli luk i origano i pržite 30 sekundi. Dodajte i kinou i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte bujon, i pojačajte temperaturu do ključanja, a potom je smanjite na srednje, i ostavite da se kuva jos 13 minuta.
3. U međuvremenu oljuštite šparglu i presecite na 3 dela. Kada kinoa omekša, dodajte šparglu, papriku i grašak i mešajte jos nekoliko minuta dok povrće ne omekša, a onda isključite ringlu. Možete sipati preostao bujon, ako vam se čini da je rižoto suv. Polako dodajte limunov sok i parmezan.
4. Pripremite preliv od nane i peršuna, tako što ćete pomešati sve sastojke.
5. Servirajte rižoto i prelijte pripremljenim prelivom.
Izvor: Elle.rs