1. U šerpi propržiti na ulju sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati teletinu iseckanu na kockice, pa zajedno pržiti još 5 minuta.

2.  Šerpu skloniti sa vatre, dodati alevu  papriku, začin i ispasirani beli luk (za one koji vole ljuto naseckati ljutu papričicu). Naliti vrućom vodom. Dobro promešati i staviti da se kuva pokriveno na laganoj vatri.

3. Probati meso viljuškom i kad je omekšalo dodati krompir isečen na kockice. Kuvati još 15 minuta. Pred kraj dodati vino, paradajz sok od paradajza i ako je pregusto još malo vode (vruće). Čim provri ugasiti.


Sastojci:

800 g telećeg buta
½ kg krompira
2 glavice luka
2 češnja belog luka
100 ml belog vina
100 ml paradajz soka
začin od suvog povrća
3 kašičice aleve paprike
ulje
peršun
1 ljuta papričica (nije obavezno)