1. U šerpi propržiti na ulju sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati teletinu iseckanu na kockice, pa zajedno pržiti još 5 minuta.
2. Šerpu skloniti sa vatre, dodati alevu papriku, začin i ispasirani beli luk (za one koji vole ljuto naseckati ljutu papričicu). Naliti vrućom vodom. Dobro promešati i staviti da se kuva pokriveno na laganoj vatri.
3. Probati meso viljuškom i kad je omekšalo dodati krompir isečen na kockice. Kuvati još 15 minuta. Pred kraj dodati vino, paradajz sok od paradajza i ako je pregusto još malo vode (vruće). Čim provri ugasiti.
Teleći paprikaš
Ovo čorbasto jelo je izuzetno ukusno i može da se pripremi i sa nekom drugom vrstom mesa.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus