1. Meso proprati i posušiti, pa ga uzdužno zaseći, ali ne skroz preseći. Meso sa svih strana pobiberiti i posoliti.

2. Povrće oprati, očistiti i usitniti u blenderu. Dodati krem sir i dobro izmešati.  Zagrejati rernu na 175 stepeni.

3. Masu namazati na meso, uviti i povezati kuhinjskim koncem. Meso ispržiti sa svih strana na vrelom ulju. Prebaciti u vatrostalnu posudu i ubaciti u rernu da se dopeče, još oko 20 minuta. Tokom pečenja okrenuti meso dva–tri puta i prelivati sokom od pečenja.


Sastojci:

500 g svinjskog fileta
so, biber
1 tikvica
1 crvena paprika
150 g masnog krem sira
2 kašike masti

4. Izvaditi meso, uviti ga u foliju i pustiti ga tako da odstoji oko 10 minuta. Skinuti konac i iseći meso na kriške. Servirati uz pire krompir i rukolu (mladi spanać ili zelenu salatu).