1. U većoj količini vode u kojoj ste otopili jednu kocku za supu ili dodali vegete i malo ulja kratko prokuvajte mlince. Ne treba im puno jer će se još zapeći u rerni s pavlakom.


Sastojci:

500 g mlinaca

150 g pančete ili domaće slanine

4 dl kisele pavlake

2 jaja

150 g sira trapista

1 luk

kocka za supu

voda

2. Na malo ulja pržiti sitno seckan luk i pančetu.

3. Mlince ocediti, pa pomešati u većoj posudi sa 3 dl kisele pavlake i pečenim lukom i pančetom.

4. Premestiti masu u namašćenu vatrostalnu posudu.

5. Od ostatka pavlake i jaja napraviti preliv (sve dobro umutiti i dobro začiniti), pa preliti preko mlinaca. 

6. Posipati rendanim sirom i zapeći u rerni na 200ºC 15-20 min.

7. Poslužiti uz salatu ili zimnicu po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Reci peci