1. Očistite crni i beli luk. Isecite pile na 8-10 manjih delova. 


Sastojci:

1 celo pile od 1 kg

3 kašike brašna

500 ml kvalitetnog muskatnog crnog vina

20 sitnih glavica crnog luka

300 g šampinjona

1 krupna glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 grančica svežeg timijana

2 lovorova lista

30 g putera

so, biber

2. U činiji sitno iseckajte krupnu glavicu crnog luka i dva čena belog luka. Očistite i iseckajte šampinjone. 

3. U tiganju rastopite puter na umerenoj temparaturi i kratko propržite meso dok ne porumeni sa svih strana. Posolite i pobiberite i prebacite u šerpu sa debelim dnom.

4. Meso pospite brašnom, promešajte, pa dodajte iseckani crni i beli luk, šampinjone, cele sitne glavice crnog luka, lovorov list i timijan, pa prelijte vinom. 

5. Kuvajte 5-6 sati na umerenoj temperaturi. Poslužite uz baren krompir.

Izvor: Novosti