Sveže voće i povrće, i integralne žitarice nalaze se na vrhu poželjnih sastojaka za pripremu zdravog obroka. Porcija ovsene kaše je izvrstan način za početak dana. Ne samo da ima niski udeo masti, a visoki udeo vlakana koji podstiču probavu već i niz hranjivih materija koji snižavaju nivoe lošeg holesterola u krvi.

Pogledajte i 5 dobrih razloga da jedete ovsenu kašu

Ukusnu i toplu kašu prirodno zasladite komadićima voća. Većina vrsta voća podstiču probavu, ali nadraženi želudac najbolje je umiriti bananom koja stimuliše rast korisnih bakterija u crevima. Uz to je bogata kalijumom koji neutrališe negativne posledice preterivanja u alkoholu i slanoj hrani.  U ovsenu kašu ubacite i malo kruške bogate prirodnim vlaknima i antioksidantima koji ojačavaju imunitet i štite od sezonskih bolesti.

Recept za ovsenu kašu:

- 80 g ovsenih pahuljica

- 150 ml obične vode

- prstohvat soli

- ½ banane

- ½ kruške

Pogledajte i Kako da vam ovsena kaša postane omiljeni doručak

Priprema: 

Zagrejte vodu. Pre nego što voda provri ubacite ovsene pahuljice i kuvajte ih uz stalno mešanje oko minut ili dva, dok ne omekšaju i postanu kremaste. Dodajte prstohvat soli, promešajte, pa sklonite kašu s vatre. Pomešajte s komadićima naseckane banane i kruške. Po želji možete dodati i malo cimeta u prahu. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zadovoljna