Ovu hranjivo, ali često puta bezukusno jelo oplemenite ukusnim namirnicama i pretvorite u fin doručak u kojem će uživati sva čula.

Sastojci: 

1 velika banana 

2 kašičice putera od kikirikija 

50 g ovsenih pahuljica 

1,5 dl mleka 

prstohvat soli 

komadići tamne čokolade, voće ili cimet u prahu za ukrašavanje

Pogledajte i 5 dobrih razloga da jedete ovsenu kašu

Priprema: 

Izgnječite bananu viljuškom. Umešajte puter od kikirikija i dobro promešajte. Dodajte ovsene pahuljice i mleko, pa nastavite da mešate dok ne dobijete ravnomernu smesu. Zagrevajte kašu u mikrotalasnoj dva minuta dok ovas ne postane poluproziran.  Posolite, pa ukrasite čokoladom, cimetom ili voćem po želji. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: punkufer