1. Beli luk naseckajte, umešajte u bujon, stavite na vatru da provri pa izmiksujte. Umešajte palentu i prema uputstvu na pakovanju na laganoj vatri mešajte dok palenta ne bude kuvana.

2. Ramstek pržite na puteru sa svake strane po 4-5 minuta, posolite i pobiberite. Luk isecite na kriške, pržite sa mesom poslednjih 5 minuta. Nakon što izvadite meso, umešajte paradajz i sirće, stavite na vatru da provri, po potrebi posolite i pobiberite. Umešajte hladan puter na listiće da se sos poveže.

3. Palentu dodatno začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Služite uz ramstek i sos sa lukom.


Sastojci:

1 čen belog luka
350 ml bujona
120 g palente
400 g junetine za ramstek
4 kašike margarina ili putera
150 g sitnijeg luka ili ljutike
500 g paradajza
4 kašicice balzamiko sirćeta
30 g putera
kašika maslinovog ulja
so, biber