1. Meso nasecite na kocke velicine 3 cm, a kupus na trake širine oko 1 cm. Luk nasecite na kocke, šargarepu na kolutove. U loncu zagrejte 2 kašike ulja pa jako propržite meso, posolite ga i pobiberite, na kraju izvadite. Dodajte ostatak ulja i prodinstajte luk, papriku i kupus.

2. Umešajte protisnuti beli luk, posolite i pobiberite, pa izvadite. U lonac vratite meso, umešajte ajvar, podlijte bujonom, pustite da zavri pa polupoklopljeno kuvajte na srednje jakoj vatri 1 sat. Dodajte povrce i kuvajte još 20 minuta.

3. Krastavce nasecite na kocke i umešajte ih u jelo zajedno sa rasolom. Kuvajte još 5 minuta. Po potrebi još zacinite i pospite peršunom.


Sastojci:

600 g junetine
po 1 crvena i žuta paprika
2 šargarepe
600 g belog kupusa
200 g luka
4 kašike ulja
2 čena belog luka
4 kašike ajvara
1,3 l bujona
100 g kiselih krastavaca sa 100 ml vode od turšije
šećer
2 kašike seckanog peršuna
so, biber