1.  Natopite zemičku u vodu da omekša. Rernu zagrejte na 180°. Šnicle posolite i pobiberite, stavite ih u namašćenu vatrostalnu posudu. Po njima rasporedite šunku.

2. Zemičku iscedite i umesite s mlevenim mesom, alevom paprikom, solju, biberom i peršunom, pa stavite preko šunke.

3. Šampinjone i paradajz usitnite i takođe stavite na šnicle zajedno s malo kisele pavlake.

4. Luk isecite na kockice i propržite na vrućem puteru. Podlijte ga vinom i prokuvajte dok se malo ne zgusne. Tad umešajte pavlaku za kuvanje i ostatak kisele pavlake. Posolite i pobiberite po ukusu.

5. Zalijte šnicle i pecite u zagrejanoj rerni 30 minuta. Služite dok je toplo uz prilog po želji.


Sastojci:

1/2 pola suve zemičke
8 svinjskih šnicli (po 80 g)
100 g šunke
150 g mešanog mlevenog mesa
slatka aleva paprika
1 kašika seckanog peršuna
125 g šampinjona
2 paradajza
150 g kisele pavlake
1 glavica luka
1 kašika putera
125 ml belog vina
50 ml pavlake za kuvanje
so, biber