1. Rernu zagrejte na 200° C. Suvo voće prelijte kipućom vodom i umutite med s uljem, zatim sa solju i biberom. Time dobro premažite ćuretinu i pecite je u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
2. Povrće očistite i isecite na manje komade, a peršun sitno naseckajte. Mesu dodajte povrće i peršun, pecite 20 minuta, ulijte vino pa vratite u rernu i pecite još neko vreme. Tad ulijte supu, dodajte timijan i pecite još oko 30 minuta. Tokom pečenja meso podlivajte tečnošcu u kojoj se peče. Kad ćuretina bude gotova, izvadite je iz pleha.
3. Sos od pečenja promešajte i procedite, potom dodajte pavlaku i maslac isečen na kockice, i sve zajedno izmiksujte. Umešajte u sos oceđeno voće, posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite s isečenim pecenjem na zagrejanom ovalu,uz pirekrompir, boraniju proprženu sa slaninicom i barenom šargarepom.
SAVET: Za prilog možete da uzmete i neko drugo povrće.