1. Tikvicu, kuvani krompir i šargarepu nasecite na kolutove. Brokoli kratko blanširajte.

2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Luk isecite na kockice i propržite na maslacu. Umešajte žumanca, peršun i potom varjačom umešajte belanca koja ste umutili u čvrst sneg. Smesu posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščic.

3. Podmažite 4 manja kalupa i slažite redom povrće (naizmenično) a između povrća fil od sira i jaja. Na kraju pospite parmezanom i zapecite 15 minuta.


Sastojci:

2 manje tikvice
2 bela krompira
2 cveta brokoli
2 šargarepe
1 srednja glavica luka
1 kašika putera
2 jaja
1 kašika seckanog peršuna
150 g oceđenog svežeg sira
50 g rendanog parmezana
1 muskatni orašćic
so, biber