1. Testeninu uvek kuvajte s dodatim čilijem. Nije previše ljut, jer bi to uništilo jelo, ali dovoljno intenzivan da pojača ukus testenine.

2. Kada pripremate jelo sa škampima, u vodi u kojoj su se kuvali škampi skuvajte i testeninu za bogatiji okus.

3. Ako kuvate s vinom, koristite isto vino koje ćete piti tokom obroka. 

4. Nemojte preterivati s umakom jer tokom jela trebate uživati i u ukusu same testenine. 

5. Isprobavajte različite oblike testenine. Postoji oko 350 raznih vrsta testenina širom sveta. I više nego dovoljno izbora za eksperimentisanje, igranje i zabavu tokom kuvanja!

Pročitajte i 10 pravila ishrane kojih se pridržavaju Italijanke

6. Ako želite kuvati testeninu kao što to rade Italijanke, onda voda treba da vri jednu do pet minuta, ne više. 

7. Ako radite jelo sa zapečenom testeninom, uvek pecite tako da je sjajna strana aluminijumske folije okrenuta prema dole. 

8. Kada topite maslac, sklonite ga s vatre dok se još topi kako ne bi zagoreo. 

9. Kada radite testeninu s povrćem, narežite svo povrće na male delove jednake veličine kako bi se skuvalo ravnomerno. 

10. Vodi u kojoj se kuva testenina uvek dodajte so, ali ne previše. Preporučena količina je deset grama na tri litre vode. 

11. Kada jelu dodajete limun, iscedite ga tako da je meso limuna okrenuto prema dlanu kako koštice ne bi završile u jelu. 

12. Izbegavajte testenini dodavati beli luk. Nije nužan kod pripremanja testenine i dodajte ga samo ako ukus i miris luka koji koristite nisu dovoljno dobri.

13. Vodi u kojoj se kuva testenina dodajte grozdove čeri paradajza. Nožem zarežite paradajze i stavite ih u vodu. Testenini će dati još finiji ukus.

14. Ako pripremate jelo i testenina se malo ohladi, ne treba ponovno zagrejavati, već je samo polijte s vrućom vodom i nastavite. 

15. Maslinovo ulje možete, a i ne morate dodati testenini dok se kuva. Ono će testenini dati drugačiji ukus pa ga upotrebljavajte onda kada ste spremni na eksperimentisanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr