Većina nas će baciti masni omot od margarina i putera, iako vidimo da na njemu ima još tragova ovog namaza. Ali, ovi papirići zapravo imaju još gomilu masnoće na sebi koja može da vam koristi, a njihovim bacanjem realno bacamo i novac!
Zato, umesto da ga bacite, sačuvajte ove papiriće u plastičnoj kesici i stavite u zamrzivač.
Pogledajte i Šta je zdravije - puter ili margarin
Mogu da vam koriste za male stvari u kuvanju, poput namašćivanja plehova ili tiganja. Mogu da vam posluže i za prženje laganih jela poput palačinki. Ali, sa ovim papirićima možete da odvojite zamrznutu hranu koju želite da vadite komad po komad, npr. batake, burgere ili povrće. Tako nećete morati da odmrzavate sve ili se mučite sa razdvajanjem, samo ih stavite između komada.
Još trikova sa masnim papirom od margarina:
- Namažite nož papirom pre sečenja torte. Lakše ćete je i lepše seći, pogotovo ako su u pitanju sladoled-torte.
- Koristite ga za podmazivanje plehova ili tiganja.
- Papir preklopite na pola tako da se masne strane spoje. Stavite ih u zamrzivač. Koristite ih za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite da zamrznete.
- Ako pečete krompire u ljusci, možete da ih stavite u svaki od ovih papirića kako bi dobili malo dodatnog ukusa. Možete njima da obložite i kalupe za mafine.
- Nakon što ispečete hleb ili peciva, prekrijte ih papirićima od margarina da upiju deo koji je na njima ostao - biće mekši i ukusniji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: 24sata.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem