Za testo:
140 g šećera
5 jaja
2 štangle rendane čokolade
2 kašike brašna
Za fil:
150 g mlevenih oraha
malo vode ili mleka
150 g maslaca
150 g prah-šećera
Za glazuru:
50 g čokolade i
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati žumanca, jedno po jedno, i dalje mutiti. Potom lagano umešati struganu čokoladu i brašno. Peći u tri dela na 200 stepeni u okruglom podmazanom plehu (kalupu za tortu).
Za fil: Popariti orahe u malo ključale vode ili mleka, a kad se ohladi dodati maslac umućen sa prah- šećerom. Tortu filovati između slojeva i spolja, ali tako da se odozgo ostavi prostor za glazuru od čokolade.
Za glazuru: Na najslabijoj vatri rastopiti i izmešati, da se ujednači, jednake količine maslaca i čokolade.
Za ukrašavanje: Posuti po premazu od oraha mlevene orahe, jezgra oraha i listove od čokolade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: srbijuvolimo.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus