Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukusna i sočna torta: Tradicionalni desert somborskih domaćica

Desert koji vam preporučujemo jedan je od najpoznatijih na stolu somborskih domaćica.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Za testo:

140 g šećera

5 jaja

2 štangle rendane čokolade

2 kašike brašna

Za fil:

150 g mlevenih oraha

malo vode ili mleka

150 g maslaca

150 g prah-šećera

Za glazuru:

50 g čokolade i

50 g maslaca

Pogledajte i 7 recepata za torte koje se ne peku

Za ukrašavanje:

100 g mlevenih oraha

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati žumanca, jedno po jedno, i dalje mutiti. Potom lagano umešati struganu čokoladu i brašno. Peći u tri dela na 200 stepeni u okruglom podmazanom plehu (kalupu za tortu).

Za fil: Popariti orahe u malo ključale vode ili mleka, a kad se ohladi dodati maslac umućen sa prah- šećerom. Tortu filovati između slojeva i spolja, ali tako da se odozgo ostavi prostor za glazuru od čokolade.

Za glazuru: Na najslabijoj vatri rastopiti i izmešati, da se ujednači, jednake količine maslaca i čokolade.

Za ukrašavanje: Posuti po premazu od oraha mlevene orahe, jezgra oraha i listove od čokolade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti