Na listi zdrave hrane nalaze se voće, povrće i riba, ali ne i pržena riba. Prema poslednjim rezultatima jedne studije, oni ljudi koji jedu prženu ribu dva puta nedeljno imaju veće izglede da obole od moždanog udara.
Riba svakako treba da se jede bar dva puta nedeljno, ali trebali bismo i da pazimo na to kako je pripremamo jer loš izbor može da bude uzrok gubitaka korisnih ulja koja se nalaze u njoj, kao u slučaju lososa.
I ne samo što loša hrana može da izazove srčani i moždani udar, ona takođe može da izazove i druga oboljenja.
Pogledajte i Pripremite ribu na pravi način
Visok nivo holesterola može da blokira krvne sudove koji krvlju snabdevaju mozak, da ne donosi kiseonik do nervih ćelija i slično.
Istraživanja su između ostalog pokazala da oni ljudi koji su jeli prženu ribu dva puta u nedelji, imali sui 32% veće šanse da dobiju moždani udar.
Ovo znači da bismo trebali da jedemo ribu pripremljenu drugačije, pečenu, sa vrlo malo jestivog ulja, kuvanu ili na roštilju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus