Neki su se odlučili na post na vodi da sprovedu svih 40 dana koliko traje ili parcijalno, određenim danima ili poslednju nedelju.
Međutim, teško da u prehrambenim radnjama i pekarama mogu da se nađu proizvodi koji su u potpunosti bez tragova biljne masti.
Kada se posti na vodi, podrazumeva se hrana koja je posna i nije pripremljena na ulju.
Na odluku da primenite ovu vrstu posta, pa i delimično, poželjno je konsultovati se sa doktorom ili nutricionistom.
Odsustvo proteina može ozbiljno narušiti zdravstveno stanje.
Bitno je unositi dovoljno vitamina i minerala i kompenzovati nedostatak namirnica koje su zabranjene u vreme velikog posta.
Unosite dovoljno telnosti. Biljne supe, skuvane na vodi sa raznim povrćem trebaju biti zastupljene na dnevnom jelovniku, zatim što veći unos voća.
Potaž na vodi sa provrćem po želji je vrlo ukusna opcija.
Pročitajte i Post s voćem - ukusnom hranom do boljeg zdravlja
Takođe, pasulj, kukuruz, grašak možete skuvati na vodi, začiniti i jesti uz salatu iz turšije.
Kačamak sa krompirom ume biti vrlo ukusan obrok.
Hleb ili tortilje možete peći na malo voska umesto ulja.
Kada kupujete hleb obratite pažnju na sastav, jer većina je mrsna, sadrži surutku.
Posna testenina sa kečapom spada u posnu varijantu na vodi, pečeni krompir, pire krompir sa vodiom, grilobvano povrće, pečurke na žaru...
Ovo su samo neke od ideja za jela na vodi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus