Sigurno vam se više puta dogodilo da niste zadovoljne kako vam je patišpanj ispao. Na sreću, postoji nekoliko trikova kojih uvek treba da se pridržavate kada pravite torte i kolače i neće biti greške, piše stil.kurir.rs
1. Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.
2. Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.
3. Kada žumanca umutite sa šećerom, ne ostavljajte ih da stoje da se ne bi napravila korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.
4. Brašno i prašak za pecivo uvek prvo pomešajte zajedno pa tek onda dodajte u ostale sastojke.
5. Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano mešajte sa varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko je mutite mikserom.
6. Uvek prvo zagrejte rernu pa tek onda stavite patišpanj ili koru da se peče.
7. Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe bar pola vremena predviđenog za pečenje, jer se može dogoditi da patišpanj padne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus