Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štetnost aditiva u ishrani: Koliko su emulgatori opasni po zdravlje?

Pojavom sve većeg broja zdravih načina života sve češće govorimo o zdravoj ishrani, pa time i o aditivima na koje nailazimo u kupljenoj hrani.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Podizanjem svesti o negativnom dejstvu prehrambenih aditiva njihovo prisustvo u proizvodima često ne utiče samo na kupovnu odluku već i na to šta kao korisnici tražimo od proizvođača. 

Naime, sve je važnije da hrana ne bude samo ukusna već i napravljena od ispravnih sastojaka kod kojih najveći problem predstavljaju upravo aditivi.

Na etiketama namirnica koje kupujemo nalaze se čitavi spiskovi sastojaka, od kojih nam bar polovina nije poznata i teško se čita i izgovara. Reč je o aditivima u koje spadaju konzervansi, emulgatori, zgušnjivači, vitamini, minerali, arome koje popravljaju ukus i boje da bi sve izgledalo vizuelno privlačnije.

Kompanija Argeta nudi potpunu inovaciju u kvalitetnom sistemu ishrane. 

Zapravo, ovaj, sada svetski brend čuven po proizvodnji pašteta iz svojih proizvoda je potpuno eliminisao aditive.

Umesto aditivima, u kompaniji Argeta sterilnost i trajnost obezbeđuju se zdravstveno ispravnom termičkom obradom koja predstavlja jedan od koraka savremene i visokotehnološke proizvodnje. Argeta je tako ponudila potvrđene proizvode bez aditiva i bez glutena u kojima možemo slobodno da uživamo.

U svrhu poboljšanja kvaliteta ishrane i okretanju organskim proizvodima Argeta će biti omiljena hrana, budući da se svojim kvalitetom probila na svetsko tržište.

Emulgatori kao i gluten se u Argetinim proizvodima ne mogu naći ni u tragovima.

attachment-argeta
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti