Ima puno recepata koje možete iskoristiti kako biste napravili maske za lice u svom domu. Međutim, peel of maske se malo teže pripremaju.
One moraju biti prave debljine i gustine, tako da ih možete oguliti s vaše kože. Međutim, ove maske su najbolje za uklanjanje mitesera na vašoj koži. Osim toga, ove maske su najbolje zbog toga što su prirodne.
Za uklanjanje mitesera i mrtvih ćelija kože s vašeg lica, možete isprobati neke od sljedećih maski.
Pročitajte i Maske za negu kože od jabuka
Peel of maska od belanaca
Želite ukloniti mitesere s vašeg lica? Pomešajte šećer u prahu s jednim belancetom i primenite masku na celo lice. Nakon toga stavite organsku maramicu na vaše lice. Nežno prelazite maramicom preko lica kako biste zagladili smesu. Nakon toga, nanesite još jedan sloj belanaca i šećera. Ostavite ovu masku na licu šest-osam minuta. Kad se osuši, oljuštite je papirnatom maramicom.
Maska od zelenog čaja i limuna
Prvo skuvajte zeleni čaj, a zatim iscedite jedan limun u njega. Pomešajte kašikom ove dve tečnosti, a zatim dodajte želatin u prahu. Ugrejte smesu u mikrotalasnoj na 30 sekundi. Promešajte smesu i ponovno je nanesite na lice. Pokrijte celo lice i ostavite masku na licu 10 minuta. Zatim pažljivo ogulite masku s dna lica prema gore.
Pročitajte i 3 domaće maske protiv bubuljica
Peel of maska od narandže
Osušite koru narandže na suncu. Nakon sušenja od dva dana, napravite prah od ove kore. Sada skuvajte jednu šolju vode na srednjoj temperaturi. Dodajte šećer u šolju i otopite polako šećer u vodi. Ono što ćete dobiti je lepljiva tečnost. Dodajte jednu kašiku sušenog praha narandže. Pomešajte sve zajedno i primenite na lice. Ostavite masku na 10 minuta, a zatim je oljuštite. Ne samo da će vas to osloboditi od mitesera, već i od mrtvih ćelija.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: nezavisne.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus