Sad kada ste stekli kulinarske veštine - vreme je da poradite na ukusu hrane. Probajte da nekom od ovih začinskih kombinacija istrljate ili prelijete pečeno pile, ribu ili svinjetinu, preporučuje Men'sHealth.rs
PEČENO PILE - RECEPT
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U tiganju na srednje jakoj vatri propržite nauljene i začinjene pileće grudi, sa obe strane po 2-3 minuta. Potom prebacite tiganj u rernu; pecite sve dok se grudi sasvim ne ispeku, oko 5 do 7 minuta. Ostavite piletinu da odstoji 5 minuta.
LIMUN-BIBER
U činiji izmešajte dobru dozu maslinovog ulja, sok od polovine limuna, šaku iseckanog bilja (peršun, ruzmarin, vlašac, timijan), so i biber. Pošto ispečete piletinu, nasecite je na šnite i prelijte ovom mešavinom.
Pročitajte i 6 recepata sa jela s piletinom
BELI LUK, ĐUMBIR, SOJA
U zdeli izmešajte dve doze (2 dolivanja) soja sosa, malo susamovog ulja, dozu pirinčanog sirćeta, malo meda, 2 isitnjena čena belog luka, komad đumbira veličine palca (usitnjen) i dozu ljutog sosa. Upotrebite kao marinadu ili kao sos.
TEKS-MEKS
U činiji izmešajte dve supene kašike čili praha; po 1 kašiku mlevenog kajenskog bibera, dimljene paprike, mlevenog kima i origana i po 1 kafenu kašičicu belog luka u prahu uz so i biber. Utrljajte to u meso pre pečenja.
MEDITERANSKI SOS
U posudi pomešajte izmrvljenu fetu, prepolovljene čeri paradajze, naseckani crvani luk, malo svežeg ili suvog origana i nekoliko maslina bez koštica. Istresite na ispečeno i isečeno pile i prelijte maslinovim uljem i balzamiko sirćetom.
INDIJSKI SOS
U nauljen tiganj na srednjoj vatri ubacite 1 usitnjeni češanj belog luka i pola glavice seckanog crnog luka. Dinstajte 3 minuta, a potom dodajte 1 iseckani paradajz, 1 supenu kašiku mlevenog korijandera, 1 kašiku garam masala začina, 1 kašičicu kurkume. Kuvajte dok se ne ujednači. Začinite meso.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus