Sastojci:
400 g pšeničnog belog brašna
200 g ovsenog brašna
50 g ovsenih pahuljica
3 dl mlake vode
1 kašičica bosiljka
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kesica suvog kvasca
Pogledajte i Kako da napravite domaći hleb (VIDEO)
Priprema:
Razmutiti kvasac i šećer u vodi i sačekati da kvasac „proradi“. U posudu za mešenje staviti sve ostale sastojke i dobro promešati. Umesiti testo tako da bude glatko i da se ne lepi za posudu. Po potrebi dodati vode ili brašna da se dobije željena tekstura. Ostaviti na toplom mestu prekriveno da naraste 1 h. Premesiti i oblikovati u željenu formu staviti u pleh za pečenje i ostaviti da naraste još 30 minuta. Peći na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno žutu boju. Nakon pečenja prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se hladi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: srbijuvolimo.rs
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Salata za slavu koja odlično ide uz pečenje
Počinje "otmica" - uzbudljiva serija samo na Superstaru
Recept za piletinu u kremastom sosu od pečuraka i pavlake
Oblande od 4 sastojka po receptu naših baka