Sastojci za testo:
- Jedna vrećica brašna
- jedna kesica praška za pecivo
- kašičica morske soli
- tri kašike maslinovog ulja
- mineralna voda
Pogledajte i Napravite testo za picu za 10 minuta
Priprema:
U posudu sipajte suve sastojke, brašno, so i prašak za pecivo. Zatim dodajete ulje i vodu dozirate. Za ovu meru biće dovoljno oko 5 šoljica za kafu. Zamesite testo da bude meko skoro retko a potom ga prespite u nauljen pleh, najbolje sa vlažnom kašikom tako da bude jednake debljne. Ne brinite ako izgleda neuredno, kada se ispeče sve dođe na svoje.
Kada je reč o filovanju ovde se možete igrati.
Naša blogerka Dušica je koristila za nevegeterijansku varijantu: pavlaku kojom najpre premažete testo, šunkaricu, Feta sir, trapist, kisele krastavčiće, šampinjone, kečap i origano.
Za vegetarijansku varijantu koristila je miks povrća (npr.kineska mešavina), bebi mladi spanać i sir. Povrće ređajte bez predhodnog kuvanja, pečenje je dovoljno da se ono termički obradi.
Pri samom kraju na pice dodajte umućena jaja i stavite da se dodatno ispeku.
Ova pica veoma je zasitna, pravi se brzo i ukoliko se izbaci kečap i šunka, veoma je zdrava i može se u modifikovanoj varijanti koristiti i u dijetama.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: lilitredheadpearl.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem