Ovaj hleb naša blogerka Dušica rado pravi jer je podseća na neverovatnu priču, kako je došla do njegovog recepta a koju će podeliti i sa vama.
"Vratila sam se kući sa nekog sastanka u ne baš najboljem raspoloženju, napolju je padala jaka kiša, jedan od onih dana kada samo želite da se zavučete pod topli prekrivač. Za mene to nije bila opcija u tom trenutku, tražila sam nešto da razgali, da povratim snagu i raspoloženje. Odlučih da ispečem hleb, moj suprug i ja jedemo samo domaći koji mesim. Kuća miriše na dom kada zamiriše na hleb zato ga rado pečem.
Pogledajte i Brzo i lako: Domaći hleb koji se ne mesi (VIDEO)
Uzela sam kesicu sa brašnom koju sam kupila nekoliko dana ranije, onako nehajno sam je pokupila sa police u supermarketu. Dok sam otvarala kesicu, okrenula sam poleđinu i na etiketi ugledala natpis “Dušičin domaći hleb”. Naravno, prvo sam bila u neverici a onda sam sa ushićenjem pohitala da umesim taj hleb i da podelim priču sa prijateljima. Ono tmurno raspoloženje odmah me napustilo", završava dušica svoju priču.
Pređimo na recept.
Dušičin domaći hleb:
4 šoljice brašna
3 šoljice kisele vode
1 kesica praška za pecivo
so 1 kašičica
2 kašike ulja, maslinovo je preporuka
Sve sastojke pomešajte, najpre suve, zatim dodajte tečne i prespite u nauljenu vatrostalnu činiju. Ne brinite ako testo bude ređe, tako treba.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: lilitredheadpearl.com
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak