Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provereno svima uspeva: Najbrži recept za domaće testo

Ne postoji lepši i finiji miris od tek ispečenog peciva. Prednost toplih peciva i hleba je što ih možete jesti same bez bilo kakvog namaza. Domaća su još finija i primamljivija, a pogotovo ako ste u njih dodali sve omiljene začine.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ukoliko želite sami da ih pripremite, pratite jednostavan i zanimljiv recept zahvaljujući kojem ćete uživati u jedinstvenom ukusu peciva.

Sastojci:

400 g glatkog brašna

1/2 kašike šećera

1/2 kašike soli

1/2 male kašike suvog kvasca

1 kašika ulja

Pogledajte i 7 trikova za dobro testo

Priprema:

Pre nego što krenete sa pripremom smese, oslobodite radnu površinu i napravite dovoljno mesta kako bi mogli oblikovati željene oblike. Uzmite sve sastojke i napravite smesu koja treba odstajati pokrivena oko sat vremena. Pre toga dodajte ulje i pokrijte smesu krpom.

Nakon što je isteklo potrebno vreme uzmite testo i krenite oblikovati peciva kako god vama odgovara. Možete raditi šta želite, važno je da na kraju ukus bude onakav kakvom ste se nadali, dok će se obliku najviše veseliti deca.

Kada ste napravili željeni oblik, vreme je da pripremite posudu za pečenje u koju ćete poslagati kuglice od testa. Kada ste dodali ulje poslažite peciva i zagrejte rernu na 200 stepeni. Peciva je potrebno peći sve dok ne dobiju lepu rumenu boju. Tada ćete biti sigurni da su pečena.

Peciva kada su gotova treba ostaviti sa strane dok se malo ne ohlade kako bi ih mogli jesti. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: savjetnica.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti