Mi vam danas donosimo recept za zapečeni karfiol. Ovo jednostavno i sočno bezmesno jelo može se jesti samostalno, a može biti i prilog. 

Sastojci:

- 1 glavica karfiola

- 1 jaje

- 2,5 dl pavlake za kuvanje

- 1 šoljica prezli

- 1 kašika ulja

- 150 g rendanog sira po želji

- so, biber

Pogledajte i Brzo i lako: Ručak od 3 sastojka za celu porodicu

Priprema:

Očistite glavicu karfiola od listova i razdvojite je na manje cvetove. U prokuvanu vodu stavite razdvojene cvetove karfiola i kuvajte oko 15-tak minuta dok ne postanu mekani. Vatrostalnu posudu premažite sa kašikom ulja i posipajte sa dve kašike prezli. Na prezle rasporedite cvetove karfiola.

U činiji pomešajte pavlaku, jaje, sir, ostatak prezli  i začinite sa solju i biberom po želji. Dobivenu smesu raspodelite po cvetovima karfiola u vatrostalnoj posudi.

Jelo zapecite u rerni na 200 oko 20-25 min.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna