Mi vam danas donosimo recept za zapečeni karfiol. Ovo jednostavno i sočno bezmesno jelo može se jesti samostalno, a može biti i prilog.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 1 jaje
- 2,5 dl pavlake za kuvanje
- 1 šoljica prezli
- 1 kašika ulja
- 150 g rendanog sira po želji
- so, biber
Pogledajte i Brzo i lako: Ručak od 3 sastojka za celu porodicu
Priprema:
Očistite glavicu karfiola od listova i razdvojite je na manje cvetove. U prokuvanu vodu stavite razdvojene cvetove karfiola i kuvajte oko 15-tak minuta dok ne postanu mekani. Vatrostalnu posudu premažite sa kašikom ulja i posipajte sa dve kašike prezli. Na prezle rasporedite cvetove karfiola.
U činiji pomešajte pavlaku, jaje, sir, ostatak prezli i začinite sa solju i biberom po želji. Dobivenu smesu raspodelite po cvetovima karfiola u vatrostalnoj posudi.
Jelo zapecite u rerni na 200 oko 20-25 min.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zadovoljna
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem