Ovaj maraton je akcija koju je naš sajt počeo da sprovodi na samom početku rada 2015. godine uz jednostavnu ideju: na dan održavanja beogradskog maratona, mi smo odlučili da se takmičimo u specijalnoj disciplini – jedenju krempita.
Prošle godine, zbog velikog interesovanja, ova akcija je dobila novu, humanitarnu dimenziju. U saradnji sa fondacijom ˝Budi human˝ i zahvaljujući otvorenosti za saradnju naših najdražih uglednih restorana i poslastičarnica, omogućili smo da se u subotu 21. aprila tokom trajanja beogradskog maratona krempita u našim partnerskim lokalima plaća SMS porukom na broj 3030 i time donira pomoć onima kojima je najpotrebnija.
Ukratko, na ovaj dan, naši sugrađani i gosti Beograda moći će da uživaju u ovoj omiljenoj poslastici, tako što će po dolasku u restoran poslati humanitarni SMS na broj 3030 (cena jedne SMS poruke tj. jedne krempite je 200 RSD) i pokazati odgovor Fondacije osoblju u odabranom lokalu. Ideja je naišla na odličan odziv kod naših ugostitelja, a učešće su do sada potvrdili: Avala, Id, Šapat, Madera, Franš, Tabor, Klub Književnika, Credo restoran hotela Marriott, Radost, Apetit bar, Maximilian, Chez Nick, Jazz Bašta, Balkon, Mezestoran Dvorište, Stari Hrast, kao i poslastičarnice Mandarina, Pelivan, Gala, Slatka strast i Contini, a i dalje primamo prijave i odgovaramo zainteresovanim lokalima.
Na vama je samo da 21. aprila – bilo da trčite Beogradski maraton ili ne – svratite u neki od restorana i poslastičarnica, naručite popularnu krempitu i na taj način podržite humanitarni karakter ove akcije.
Na subotnje jutro na našoj Fejsbuk stranici objavićemo konačan spisak restorana, barova i poslastičarnica koje učestvuju i našu „slatku mapu“.
U nadi da ćete prepoznati važnost ove akcije i predstaviti je svojoj publici, ostajemo vam dostupni za dodatna pitanja i izjave, srdačno,
Ukus Beograda.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus