Sastojci:
800 g bajatog hleba
oko 400 ml mleka
2 paprike
3–4 kašike putera
2 kašike svežeg, seckanog peršuna
4 jajeta
so, biber, muskatni oraščić
50 g rendanog topljenog sira ili parmezana
po 50 g nekog jačeg sira, na primer kozjeg ili plavog
Pogledajte i 8 genijalnih načina da iskoristite stari hleb
Priprema:
Hleb isecite na parčiće, pa prelijte prokuvanim mlekom i ostavite desetak minuta da omekša, piše Lepa&Srećna.
Paprike očistite i sitno iseckajte, pa propržite na dve kašike putera. Dodajte peršun. U hleb dodajte umućena jaja i dinstanu papriku, pa začinite. Kuhinjsku krpu premažite puterom, preko nje razvucite smesu i urolajte je. Rolnu čvrsto zavežite koncem, pa je potopite u slanu vodu i ostavite da stoji pola sata. Izvadite knedle iz slane vode i ostavite ih kratko da se ocede, i na kraju ih odmotajte iz krpe. Isecite ih na kriške, pa ih poslažite na tepsiju koja je prethodno premazana uljem ili puterom. Pomešajte sireve i prospite preko isečenih kriški hleba. Pecite na 200 stepeni.
Savet: Hleb od juče možete da iskoristiti i tako što ćete ga osušiti, samleti i sami napraviti prezle.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem