Sastojci:

800 g bajatog hleba

oko 400 ml mleka

2 paprike

3–4 kašike putera

2 kašike svežeg, seckanog peršuna

4 jajeta

so, biber, muskatni oraščić

50 g rendanog topljenog sira ili parmezana

po 50 g nekog jačeg sira, na primer kozjeg ili plavog

Pogledajte i 8 genijalnih načina da iskoristite stari hleb

Priprema:

Hleb isecite na parčiće, pa prelijte prokuvanim mlekom i ostavite desetak minuta da omekša, piše Lepa&Srećna.

Paprike očistite i sitno iseckajte, pa propržite na dve kašike putera. Dodajte peršun. U hleb dodajte umućena jaja i dinstanu papriku, pa začinite. Kuhinjsku krpu premažite puterom, preko nje razvucite smesu i urolajte je. Rolnu čvrsto zavežite koncem, pa je potopite u slanu vodu i ostavite da stoji pola sata. Izvadite knedle iz slane vode i ostavite ih kratko da se ocede, i na kraju ih odmotajte iz krpe. Isecite ih na kriške, pa ih poslažite na tepsiju koja je prethodno premazana uljem ili puterom. Pomešajte sireve i prospite preko isečenih kriški hleba. Pecite na 200 stepeni.

Savet: Hleb od juče možete da iskoristiti i tako što ćete ga osušiti, samleti i sami napraviti prezle.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/