Ako ste oduvek želeli da gajite origano na svom balkonu, evo nekoliko korisnih saveta.
Origano je uporna višegodišnja biljka koja može da pregrmi mnoge snežne oluje.
Postoji mnogo vrsta, ali ako želite da ga koristite kao začin, najbolji je grčki - nije ni čudo što su ga nazivali "radošću s planine". Možete ga gajiti iz semena ili kupite rasad.
Optimalno je da vaš origano bude izložen suncu osam sati dnevno. Nemojte ga nikada ponovo zalivati dok se zemlja dobro ne osuši. Nije potrebno mnogo đubriva, a višak će mu samo pokvariti ukus.
Pogledajte i: Origano
Insekti ili bolesti retko napadaju origano, ali ako koristite zaštitu opredelite se za organska sredstva.
Kad je vaša biljka poraste do 10 cm možete brati listove. Da biste očuvali ukus origana, najbolje je brati ga ujutro.
Origano možete koristiti svež ili osušen, čak i zamrznut iako je idealno da se opredelite za svežu varijantu. Nakon 2-3 godine listovi gube aromatičnost, pa treba zasaditi novi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: lepaisrecna.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus