Ako ste oduvek želeli da gajite origano na svom balkonu, evo nekoliko korisnih saveta.
Origano je uporna višegodišnja biljka koja može da pregrmi mnoge snežne oluje.
Postoji mnogo vrsta, ali ako želite da ga koristite kao začin, najbolji je grčki - nije ni čudo što su ga nazivali "radošću s planine". Možete ga gajiti iz semena ili kupite rasad.
Optimalno je da vaš origano bude izložen suncu osam sati dnevno. Nemojte ga nikada ponovo zalivati dok se zemlja dobro ne osuši. Nije potrebno mnogo đubriva, a višak će mu samo pokvariti ukus.
Pogledajte i: Origano
Insekti ili bolesti retko napadaju origano, ali ako koristite zaštitu opredelite se za organska sredstva.
Kad je vaša biljka poraste do 10 cm možete brati listove. Da biste očuvali ukus origana, najbolje je brati ga ujutro.
Origano možete koristiti svež ili osušen, čak i zamrznut iako je idealno da se opredelite za svežu varijantu. Nakon 2-3 godine listovi gube aromatičnost, pa treba zasaditi novi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: lepaisrecna.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem