Uživajte u neodoljivom ukusu domaćeg slatkog testa.

Potrebno je:
Za testo:
500 g brašna
30 g šećera
kvasac
3 kašike masti
300 ml mleka
Za fil:
200 g mlevenog maka
200 g šećera
Pogledajte i 7 trikova za dobro testo
Priprema:
Umesiti klasično testo. Ostaviti da naraste. Dva do tri puta premesiti kad nadođe. Razviti na dasci testo debljine 1,5 cm. Vaditi čašom i staviti ponovo da nadođe, pokriveno. Najbolje je buhtle spremati u staroj velikoj šerpi sa poklopcem.
Ringla na šporetu treba da bude zagrejana. Šerpu namazati mašću i staviti na ringlu da se mast zagreje. Skloniti sa ringle, poređati buhtle razmaknute na širinu prsta i dodati hladne vode na dva prsta u čaši. Odmah pokriti poklopcem, staviti na ringlu i ne otvarati dok ne budu gotove. Skinuti sa šporeta i još 5 minuta ne otvarati poklopac. Pomešati mak i šećer. Izvaditi buhtle iz šerpe i odmah ih valjati u mešavinu šećera i maka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: srbijuvolimo.rs