Salatu dobro ohladite pre služenja.
Sastojci:
3 patlidžana srednje veličine
12 pečenih crvenih paprika
1 kg paradajza
ulje
6 čenova sitno iseckanog belog luka
veza peršuna
Pročitajte i: Slana poslastica: Mimoza salata za 30 minuta
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove i propržite ga sa obe strane na ulju. Paprike iscepkajte na rezance.
Spustite ih na kratko na ulje u kojem ste pržili patlidžan.
Paradajz ogulite i osecite na kockice, pa ga spustite u tiganj pošto ste izvadili paprike. Dodajte beli luk i peršun.
Kada se skoro pretvori u sos, gotovo je.
U činiju slažite prvo paprike, preko njih patlidžan koji ćete preliti sosom od paradajza. Salatu dobro ohladite pre služenja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti.odados.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus