Sutlijaš je jedan od omiljenih domaćih poslastica u svakom domu, a evo kako da ga napravite u zdravoj varijanti sa dodatkom kurkume, piše lepa&srećna

Potrebno je:

- 1 l kozjeg mleka

- 1 i po čaša pirinča okruglog zrna

- 1 l vode

- 2 kašike pirinčanog brašna

- 2,5 čaše sitnog šećera

- 2 lista rezetle ili štapić vanile

- 1 kašičica cimeta

- 1 kašičica đumbira u prahu

- 2 kašičice kurkume u prahu

Pogledajte i Leontina Vukomanović: Moj recept za savršenu poslasticu (VIDEO)

Priprema:

Pirinač oprati, naliti s litar vode i kuvati dok sva voda ne uvri. U pirinač dodati hladno mleko i nekoliko puta promešati dok ne provri.

U međuvremenu u činiji pomešati pirinčano brašno, kurkumu, đumbir, cimet, vanilu i čašu hladne vode. U to dodati dve kutlače pirinča s mlekom, izmešati i polako sipati u šerpu sa sutlijašem. Po želji dodati i list rezetle (rozetle).

Uz povremeno mešanje kuvati još 10 minuta, potom dodati šećer i uz mešanje još malo kuvati. Sutlijaš sipati u posude za serviranji I dobro rashladiti. Ko želi, pre serviranja ga može posuti cimetom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/