Sutlijaš je jedan od omiljenih domaćih poslastica u svakom domu, a evo kako da ga napravite u zdravoj varijanti sa dodatkom kurkume, piše lepa&srećna
Potrebno je:
- 1 l kozjeg mleka
- 1 i po čaša pirinča okruglog zrna
- 1 l vode
- 2 kašike pirinčanog brašna
- 2,5 čaše sitnog šećera
- 2 lista rezetle ili štapić vanile
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 2 kašičice kurkume u prahu
Pogledajte i Leontina Vukomanović: Moj recept za savršenu poslasticu (VIDEO)
Priprema:
Pirinač oprati, naliti s litar vode i kuvati dok sva voda ne uvri. U pirinač dodati hladno mleko i nekoliko puta promešati dok ne provri.
U međuvremenu u činiji pomešati pirinčano brašno, kurkumu, đumbir, cimet, vanilu i čašu hladne vode. U to dodati dve kutlače pirinča s mlekom, izmešati i polako sipati u šerpu sa sutlijašem. Po želji dodati i list rezetle (rozetle).
Uz povremeno mešanje kuvati još 10 minuta, potom dodati šećer i uz mešanje još malo kuvati. Sutlijaš sipati u posude za serviranji I dobro rashladiti. Ko želi, pre serviranja ga može posuti cimetom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom