Stefano Siren, vlasnik restorana koji je proglašen za najbolji australijski restoran na pica svetskom tamičenju u Italiji 2017. godine, objasnio je koji je jedini pravi metod jedenja pice. Iznenadiće vas.
Pogledajte i kako da napravite Testo za picu za 10 minuta
Da bismo bili siguni da sadržaj neće iscuriti, vlasnik picerije u Sidneju kaže da bi trebalo da preklopimo u picu pre nego što je savijemo u oblik novčanika.
"U suštini, treba da pritisnete ivice pice, da se leva i desna strana dodiruju jer je sočnost osnova napoletana pice. Nikada hrskavost", rekao je majstor za picu.
Preklapanje je metod po kome se, prema njegovim rečima, jede pica u Napulju. To je, kaže, bila ulična hrana, gotovo kao sendvič, pa je metod "portafoglio" - novčanik, pravi način kako se ona jede".
Umesto da se pica seče na jednake komade, treba da je saviti da fil ostane na predviđenom mestu i da se oseti punoća ukusa.
Presavijte picu na pola, pa još jednom, da dobijete novčanik.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kurir.rs
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom