Stefano Siren, vlasnik restorana koji je proglašen za najbolji australijski restoran na pica svetskom tamičenju u Italiji 2017. godine, objasnio je koji je jedini pravi metod jedenja pice. Iznenadiće vas.

Pogledajte i kako da napravite Testo za picu za 10 minuta

Da bismo bili siguni da sadržaj neće iscuriti, vlasnik picerije u Sidneju kaže da bi trebalo da preklopimo u picu pre nego što je savijemo u oblik novčanika.

"U suštini, treba da pritisnete ivice pice, da se leva i desna strana dodiruju jer je sočnost osnova napoletana pice. Nikada hrskavost", rekao je majstor za picu.

Preklapanje je metod po kome se, prema njegovim rečima, jede pica u Napulju. To je, kaže, bila ulična hrana, gotovo kao sendvič, pa je metod "portafoglio" - novčanik, pravi način kako se ona jede".

Umesto da se pica seče na jednake komade, treba da je saviti da fil ostane na predviđenom mestu i da se oseti punoća ukusa.

Presavijte picu na pola, pa još jednom, da dobijete novčanik.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kurir.rs