Jelo možete poslužiti kao prilog ili samostalni lagani letnji obrok.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

šoljica luka isečenog na trakice

šoljica na trake isečene paprike

1 veći čen belog luka (u obliku pirea)

1/4 šolje belog vina

so

1  1/2 šolja tanko nasečenih tikvica

50 g hlebnih mrvica

kašičica origana

1/4 šoljice parmezana

kašika Balzamiko sirćeta

Pogledajte i 5 najboljih recepata za jela sa tikvicama

Priprema 

Prvi korak: Zagrejte rernu na 200 stepeni

Drugi korak: U tiganj stavite jednu kašiku maslinovog ulja, kada se ulje zagreje dodajte luk, papriku i beli luk i dinstajte. Zatim dodajte vino, so i biber i dinstajte još malo. U vatrostalnu posudu rasporedite upravo pripremljeni povrćni miks i na njega poređajte tikvice. 

Treći korak: Pomešajte kašiku ulja, prezle i sir pa pospite po tikvicama i pecite u rerni 8 minuta. Podesite temperaturu na 250 stepeni i držite povrće još 2 minuta dok ne dobije smeđu koricu odozgo. Poprskajte balzamiko sirćetom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Zdrava krava