Jelo možete poslužiti kao prilog ili samostalni lagani letnji obrok.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
šoljica luka isečenog na trakice
šoljica na trake isečene paprike
1 veći čen belog luka (u obliku pirea)
1/4 šolje belog vina
so
1 1/2 šolja tanko nasečenih tikvica
50 g hlebnih mrvica
kašičica origana
1/4 šoljice parmezana
kašika Balzamiko sirćeta
Pogledajte i 5 najboljih recepata za jela sa tikvicama
Priprema
Prvi korak: Zagrejte rernu na 200 stepeni
Drugi korak: U tiganj stavite jednu kašiku maslinovog ulja, kada se ulje zagreje dodajte luk, papriku i beli luk i dinstajte. Zatim dodajte vino, so i biber i dinstajte još malo. U vatrostalnu posudu rasporedite upravo pripremljeni povrćni miks i na njega poređajte tikvice.
Treći korak: Pomešajte kašiku ulja, prezle i sir pa pospite po tikvicama i pecite u rerni 8 minuta. Podesite temperaturu na 250 stepeni i držite povrće još 2 minuta dok ne dobije smeđu koricu odozgo. Poprskajte balzamiko sirćetom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Zdrava krava
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus