Pravo je vreme za spremanje zimnice od paradjza. 

Potrebno je:

oko 6 kg paradajza (pre čišćenja)

2 kašike soli

4 kašike šećera

Crni luk i ljute papričice, celer po ukusu

Priprema

Paradajz dobro oprati.

Očistiti i iseći na komade.

Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Procedidi u specijalnoj cedaljki.

Pročitajte i: Recept za domaći paradajz pire

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

Uživajte u zimskim danaima sa čašom domaćeg soka od paradajza!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: juznasrbija.info