Pravo je vreme za spremanje zimnice od paradjza.
Potrebno je:
oko 6 kg paradajza (pre čišćenja)
2 kašike soli
4 kašike šećera
Crni luk i ljute papričice, celer po ukusu
Priprema
Paradajz dobro oprati.
Očistiti i iseći na komade.
Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.
Procedidi u specijalnoj cedaljki.
Pročitajte i: Recept za domaći paradajz pire
Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.
Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.
Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.
Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.
Uživajte u zimskim danaima sa čašom domaćeg soka od paradajza!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: juznasrbija.info
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno