Sve prave sladokusce obradovaće jedinstveni spoj blagog ukusa jogurta i bogate arome lešnika. Kremasta, svilenkasta tekstura po kojoj su Dukatos Inspiracija jogurti prepoznatljivi, učiniće da bar na kratko zaboravite na obaveze i prepustite se trenucima potpunog uživanja. Bilo da želite lagani doručak, osvežavajuću užinu ili ekstravagantni desert, Dukatos Inspiracija nugat će se odlično uklopiti u vaš ritam. Oni koji vole da eksprimentišu mogu dodati sezonsko voće, komadiće čokolade ili zrna kafe za potpuno novo iskustvo i bogatstvo ukusa.
Dukatos Inspiraciju nugat možete koristiti kao laganu zamenu za sladoled, ili kao polaznu osnovu za poslastice bogatijeg ukusa tako što ćete mu dodati sezonsko voće ili komadiće čokolade.
Baš iz tog razloga ukoliko za slatkiše ne priznajete ništa drugo osim čokoladnih, ako volite da odvojite vreme i da ugodite sebi, onda je ovo recept vas. Bogat ukus čokolade i lešnika čini ovu kremastu poslasticu tako jedinstvenom, a punoću ukusa ovoj poslastici daje i Dukatos Inspiracija nugat jogurt. Ukoliko dodate i neko sezonsko voće ova poslastica postaće vam omiljena. Recept je vrlo jednostavan, evo kako da ga pripremite.
Sastojci:
150 g Dukatos Inspiracija nugat grčki jogurt
360 ml bademovog mleka
1/3 čaše čia semenki
1/4 čaše kakaa
Javorov sirup po ukusu
Priprema:
Čia semenke pomešajte sa kakaom. Dukatos Inspiracija nugat grčki jogurt umešajte u bademovo mleko i prelijte preko čia semenki. Sve promešajte ili umutite u blenderu.
Dodajte javorov sirup po ukusu.
Ostavite preko noći, ili na par sati u frižider dok ne dobijete željenu gustinu.
Poslužite rashlađeno, i po želji odozgo ukrasite šlagom i voćem po izboru ( maline, banane, nar, višnje,..). Prijatno.
Postoje razne varijante čokoladnih museva, ali ova je svakako najjednostavnija i nudi najbrži put do čokoladnog užitka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus