Jedan od kolača našeg detinjstva je i medeno srce a evo i kako uz pomoć domaćih kvalitetnih sastojaka možete brzo i lako da ga napravite.
Potrebno je:
1 ipo čaša mleka (čaša od jogurta)
1 ipo čaša šećera
2 čaše brašna
2 kašičice sode bikarbone
4 kašike džema od kajsije
2 kašike domaćeg meda
pola kesice cimeta
Pročitajte i: Jednostavan, brz i domaći: Kapućino kolač (VIDEO)
Priprema:
Pomešati sve sastojke osim džema. Dobro ih umutiti da se sjedine u glatku masu.
Podmazati pleh i zagrejati rernu. Smesu izliti u pleh i staviti da se peče. Nakon pola sata proveriti da li je biskvit gotov.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi. Preko poluohlađene kore namazati sloj džema od kajsija. Odozgo možete preliti čokoladom ili orasima, a možete napraviti i smesu od šećera u prahu i vode i onda ćete dobiti belo medeno srce.
Ako imate kalup u obliku srca nakon što se sve dobro ohladi i stegne možete vaditi medenjake u obliku srca ili ako vam je lakše isecite na kocke i uživajte u fenomenalnom ukusu ovog dobro poznatog kolača.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom