Jedan od kolača našeg detinjstva je i medeno srce a evo i kako uz pomoć domaćih kvalitetnih sastojaka možete brzo i lako da ga napravite.

Potrebno je:

1 ipo čaša mleka (čaša od jogurta)

1 ipo čaša šećera

2 čaše brašna

2 kašičice sode bikarbone

4 kašike džema od kajsije

2 kašike domaćeg meda

pola kesice cimeta

Pročitajte i: Jednostavan, brz i domaći: Kapućino kolač (VIDEO)

Priprema:

Pomešati sve sastojke osim džema. Dobro ih umutiti da se sjedine u glatku masu. 

Podmazati pleh i zagrejati rernu. Smesu izliti u pleh i staviti da se peče. Nakon pola sata proveriti da li je biskvit gotov. 

Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi. Preko poluohlađene kore namazati sloj džema od kajsija. Odozgo možete preliti čokoladom ili orasima, a možete napraviti i smesu od šećera u prahu i vode i onda ćete dobiti belo medeno srce.

Ako imate kalup u obliku srca nakon što se sve dobro ohladi i stegne možete vaditi medenjake u obliku srca ili ako vam je lakše isecite na kocke i uživajte u fenomenalnom ukusu ovog dobro poznatog kolača.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs