Bilo da ste iz ishrane izbacili hleb, testo i sve sa brašnom ili da jedete sve, verovatno tu i tamo doživite želju za nečim slatkim. Takva hrana je sasvim ok ako se jede umereno, ako i poželite ugljene hidrate treba samo da znate koje je najbolje vreme u danu da se častite.
Izgleda da postoji najgore vreme u danu za konzumaciju prerađenih ugljenih hidrata, a ono bi vas moglo iznenaditi. Prema nutricionistkinji i ličnom treneru Šauni Sako, namirnice poput belog hleba i pekarskih proizvoda ne bi trebalo jesti za doručak.
„Najvažniji trenutak za izbalansiran obrok je doručak, tada unosite gorivo za ostatak dana i brinete se da vam nivo šećera u krvi bude postojan. Može biti teško pronaći dobar doručak, jer smo često u žurbi, ili udovoljavamo sebi slatkom hranom poput palačinki“, rekla je Sako. „Ako se vodite logikom da je bolje pojesti tu kaloričnu hranu što ranije, kako biste je ‘potrošili’ tokom dana, to bi vam na kraju moglo naškoditi. Zato što niste telu dali dovoljno energije za dan koji je pred vama.“
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da kolači duže ostanu sveži
Goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
Nutricionisti otkrili magični recept za sos koji ide u sve, od mesa do salata